Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézben pácolt csirkemell sütőtökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Páchoz

  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé

Saslikhoz

  • 1 kisebb sütőtök (hámozva, kockára vágva )
  • 2 ág zsálya
  • só
  • citrombors
  • 1 egész csirkemell filé

Elkészítése

Pác

A mézet, a préselt fokhagymát, a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük. A felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a páchoz adjuk, és alaposan átforgatjuk. Hűtőben pár órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják.

Saslik összeállítása

A saslikpálcikákat vízbe áztatjuk, majd leszárítjuk. A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, a zsályaleveleket lecsipkedjük a szárról. A nyársakat tetszés szerint összeállítjuk: egy sütőtökkocka, egy zsályalevél, egy húsdarab, majd ismételjük a sorrendet.

Sütés

A nyársakat először forró serpenyőben röviden elősütjük, hogy a húsok szaftosak maradjanak. Ezután sütőrácsra tesszük őket, vékonyan átkenjük a maradék páclével, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Forrón, zöldhagymás párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a sütőtökkel együtt tehetünk a nyársra cukkinit vagy paprikát is, így még színesebb és gazdagabb lesz az étel. A páchoz adhatunk egy kevés szójaszószt is, ami még különlegesebb ízt ad a csirkének.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezben-pacolt-csirkemell-sutotokkel/