Elkészítése
A húst megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Az összetört fokhagymával alaposan bedörzsöljük a combokat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tepsit kikenünk zsírral vagy olajjal, és belehelyezzük a combokat. A húsokra mézet locsolunk, aláöntünk körülbelül fél dl vizet, és mellé helyezzük a szegfűszeget. A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházukat. Fél óra elteltével kivesszük a húst a sütőből, az almákat a combokra helyezzük, és fólia nélkül további 10 percig sütjük, amíg a hús és az alma szép pirosra sül.
A megsült combokat és almákat egy tálra szedjük. A tepsiben visszamaradt pecsenyeléhez egy evőkanál lisztet adunk, és kevergetve kissé megpirítjuk. Ezután hozzáöntünk körülbelül 1 dl vizet, és kis lángon 10 percig főzzük, hogy sima, sűrű szószt kapjunk.
Tálaláskor a húst és az almaszeleteket tányérra helyezzük, és a szósszal meglocsoljuk. Párolt zöldséggel és rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!
