Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-borsos pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 4 evőkanál vegyes virágméz
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0.5 dl víz
  • 1 nagy pohár tejföl
  • só
  • 2 evőkanál olaj (a tepsi kikenéséhez )

Elkészítése

A pulykamellet lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd minden oldalát enyhén megsózzuk.

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és belehelyezzük a húst.

Egy tálban összekeverjük a mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot, majd ezzel a mázzal alaposan bekenjük a pulykamellet. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet, majd a tepsit alufóliával lefedjük.

Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 90 percig sütjük.

Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével időnként meglocsolva további 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szép ropogósra pirul.

A megsült húst kivesszük a tepsiből, és pihentetjük.

A pecsenyeléhez hozzáöntjük a fehérbort, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt kiforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A tejfölt egy tálban simára keverjük. A forró pecsenyeléből apránként, szűrőn keresztül hozzákanalazunk annyit, hogy mártás állagú legyen.

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, és a tejfölös mártással kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-borsos-pulykamell/