A pulykamellet lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd minden oldalát enyhén megsózzuk.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és belehelyezzük a húst.
Egy tálban összekeverjük a mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot, majd ezzel a mázzal alaposan bekenjük a pulykamellet. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet, majd a tepsit alufóliával lefedjük.
Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 90 percig sütjük.
Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével időnként meglocsolva további 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szép ropogósra pirul.
A megsült húst kivesszük a tepsiből, és pihentetjük.
A pecsenyeléhez hozzáöntjük a fehérbort, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt kiforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tejfölt egy tálban simára keverjük. A forró pecsenyeléből apránként, szűrőn keresztül hozzákanalazunk annyit, hogy mártás állagú legyen.
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, és a tejfölös mártással kínáljuk.