Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes csibecombok zöldségágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • fokhagymapor
  • pirospaprika és egy csipetnyi grill fűszer
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • olaj
  • tarhonya

Elkészítése

A mézet, a mustárt, az olajat és fűszereket jól összekeverem. Ebben a pácban megforgatom a combokat és 1-2 órára hűtőben hagyom pácolódni.

Egy hőálló edényt picit kivajazok, beleöntom a felkarikázott hagymákat és felapritott sárgarépákat is, majd erre helyezem a combokat.

Letakarva sütöm kb 45-50 percen keresztül 180 fokon, majd még fedő nélkül további 20-30 percet. Sütés közben néha meglocsolom a húst a zsiradékkal, amit a husik engedtek.

A tarhonyát olajon megpirítom, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel és puhára főzöm.

Zöldsalátával tálalom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-csibecombok-zoldsegagyon/