Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Mézes csirke céklával és birsalmával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csirkemell 3 cékla 2 lila hagyma 2 saláta hagyma 2 paprika 2 kápia paprika 2 birsalma 2 ek méz 2 ek almaecet 3 ek szójaszósz 1 kk őrölt bors 2 ek keményítő só 4 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, az ecetet, a keményítőt, a borsot, az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 cékla
  • 2 lila hagyma
  • 2 saláta hagyma
  • 2 paprika
  • 2 kápia paprika
  • 2 birsalma
  • 2 ek méz
  • 2 ek almaecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek keményítő
  • 4 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, az ecetet, a keményítőt, a borsot, az áttört fokhagymát és a szójaszószt összekeverem 2 ek olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, vagy csípős fűszerolajat.

A fele mennyiséget ráöntöm a húsra, elkeverem, és hűtőbe teszem.

Közben a céklát meghámozom, és fél centis kockákra vágom. A birsalmát negyedelem, magházát kiveszem, majd felszeletelem. A hagymákat nagy kockákra aprítom, a paprika magját kiveszem, majd a húsát csíkokra vágom.

A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.

Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot felforrósítok, majd megpirítom benne a húst. Ha kész, egy tálba öntöm, majd 2 ek olívaolajat forrósítok a serpenyőben, rádobom a céklát, és erős tűzön pirítom, majd kicsit később hozzáadom a birset.

Tovább pirítom, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórom bele, majd roppanósra pirítom az egészet.

Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész félretenni.

Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntöm a maradék szószt, megforrósítom, majd beleöntöm a húst is.

Ízlés szerint sózom, elkeverem, és 5 percig pirítom, majd tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is