Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Csirkéhez:

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
  • 600 g csirkecomb

Burgonyapüréhez:

  • 4 szál újhagyma
  • 600 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

Elkészítjük a pácot. Az olajat, citromlevet és a mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), majd pirospaprikával megszórjuk.

Néhány óra állás után (vagy akár azonna) 200 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük.

A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk.

A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd belekeverjük az újhagymát is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-csirkecomb-ujhagymas-burgonyapurevel/