Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkeszárnyakat igény szerint feldaraboljuk, majd besózzuk és jénai tálba helyezzük. Készítünk egy szószt, amelyhez összekeverjük a ketchupot, mézet, mustárt és tárkonyt. Az arányokat ízlés szerint változtathatjuk: a mustár pikánsabbá, a méz pedig édesebbé teszi az ízt. Miután a szószt jól elkevertük, ráöntjük a csirkeszárnyakra, és alaposan átforgatjuk őket, hogy mindenhol érje a szósz. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

Hozzávalók

Rizsgombóchoz

Elkészítése

A csirkeszárnyakat igény szerint feldaraboljuk, majd besózzuk és jénai tálba helyezzük. Készítünk egy szószt, amelyhez összekeverjük a ketchupot, mézet, mustárt és tárkonyt. Az arányokat ízlés szerint változtathatjuk: a mustár pikánsabbá, a méz pedig édesebbé teszi az ízt. Miután a szószt jól elkevertük, ráöntjük a csirkeszárnyakra, és alaposan átforgatjuk őket, hogy mindenhol érje a szósz.

A jénai tálat alufóliával lefedjük, majd a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a szárnyak majdnem elkészültek, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percig pirítjuk, hogy szép színt kapjanak.

Amíg a csirkeszárnyak sülnek, elkészítjük a rizsgombócokat. A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt rizshez hozzáadjuk az ételízesítőt és apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, majd belekeverjük a lisztet és a tojást. Az egészet jól összekeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. A rizsgombócokat forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a sült csirkeszárnyakat a ropogós rizsgombócokkal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is