Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg rizs (kifőzve)
  • 10 dkg sajt (kockázva)
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • finomliszt
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a csirkeszárnyakat, majd beleforgatjuk ketchupos-mézes keverékbe.

Egy órát vagy többet is, hütőben pihentetjük, majd előmelegített sütőben, tepsiben, amit előtte olajjal kikentünk, megsütjük a szárnyakat 180 fokon.

A körethez megfőzzük a rizst. Ha langyosra hűlt gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy-egy kocka sajtot, majd bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-csirkeszarny-rizsgomboccal-2/