Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • só

Rizsgombóchoz

  • 1 bögrényi rizs
  • 1 db tojás
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • olaj

Elkészítése

A csirkeszárnyakat igény szerint feldaraboljuk, majd besózzuk és jénai tálba helyezzük. Készítünk egy szószt, amelyhez összekeverjük a ketchupot, mézet, mustárt és tárkonyt. Az arányokat ízlés szerint változtathatjuk: a mustár pikánsabbá, a méz pedig édesebbé teszi az ízt. Miután a szószt jól elkevertük, ráöntjük a csirkeszárnyakra, és alaposan átforgatjuk őket, hogy mindenhol érje a szósz.

A jénai tálat alufóliával lefedjük, majd a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a szárnyak majdnem elkészültek, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percig pirítjuk, hogy szép színt kapjanak.

Amíg a csirkeszárnyak sülnek, elkészítjük a rizsgombócokat. A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt rizshez hozzáadjuk az ételízesítőt és apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, majd belekeverjük a lisztet és a tojást. Az egészet jól összekeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. A rizsgombócokat forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a sült csirkeszárnyakat a ropogós rizsgombócokkal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-csirkeszarny-rizsgomboccal/