Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 tk csirke fűszer
- kb 4 ek olaj
- 10-15 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva)
- 2 ek méz
- 2-3 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet előző nap felkockázzuk és bepácoljuk. Olaj, csirke fűszer, zúzott fokhagyma keverékéből áll a pác.
Másnap egy mélyebb, fedeles serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
Az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket hozzáadjuk és további 10 percig pároljuk fedő alatt. (Ha nagyon elfőne a víz, akkor lehet egy picit pótolni.)
Majd mézzel összekeverjük és még kb. 5-10 percig pirítjuk fedő nélkül.
Rizzsel tálaljuk.