Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes fokhagymás csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál chilli szósz (opcionális)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • só

Elkészítése

Egy nagyobb edényben összekeverjük a pácot. A mézet, az apróra vágott fokhagymával, az ecettel a chilivel és a szójaszósszal.

Beletesszük a csirkecombokat, majd jó alaposan összeforgatjuk a páccal. Lefedjük és pár órát pácolódni hagyjuk. A legjobb, ha este elkészítjük és egy éjszakát pácolódhat a hűtőben.

Másnap a combokat kivesszük a pácból. Egy serpenyőbe öntjük az olajat és vajat, majd pirosra sütjük benne a combokat.

Ha megsültek a húsok, kivesszük és a serpenyőbe öntjük a visszamaradt pácot. Felforraljuk, majd visszatesszük a combokat a szószba és addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-fokhagymas-csirkecomb/