Elkészítése
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk és ízlés szerint befűszerezzük. Egy tepsit vagy kerek edényt sütőpapírral kibélelünk, majd a szalonnaszeleteket elrendezzük a sütőpapíron, ez lesz az alap a csirkéhez.
Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot és a mézet. Egy másik tálba tesszük a cornflakes-t, és enyhén összetörjük. A csirkeszárnyakat először megforgatjuk a mézes joghurtban, majd a cornflakes morzsában, hogy egyenletesen bevonja a húst.
A szalonnára helyezzük a panírozott csirkeszárnyakat. A maradék mézes joghurtot a csirkére öntjük, és egy kevés extra cornflakes-t szórunk a tetejére a még ropogósabb hatásért.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon fedő alatt pároljuk a csirkét, amíg meg nem puhul. Amikor a csirke már puha, levesszük a fedőt, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és aranybarnára sütjük.
Köretajánlat:
A csirkeszárnyak mellé currys rizst vagy burgonyapürét javaslok, amelyek tökéletesen kiegészítik az étel ízeit.
Jó étvágyat kívánok!
