Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes joghurtos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny (vagy comb)
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 15 dkg cornflakes
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • csirke fűszersó
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk és ízlés szerint befűszerezzük. Egy tepsit vagy kerek edényt sütőpapírral kibélelünk, majd a szalonnaszeleteket elrendezzük a sütőpapíron, ez lesz az alap a csirkéhez.

Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot és a mézet. Egy másik tálba tesszük a cornflakes-t, és enyhén összetörjük. A csirkeszárnyakat először megforgatjuk a mézes joghurtban, majd a cornflakes morzsában, hogy egyenletesen bevonja a húst.

A szalonnára helyezzük a panírozott csirkeszárnyakat. A maradék mézes joghurtot a csirkére öntjük, és egy kevés extra cornflakes-t szórunk a tetejére a még ropogósabb hatásért.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon fedő alatt pároljuk a csirkét, amíg meg nem puhul. Amikor a csirke már puha, levesszük a fedőt, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és aranybarnára sütjük.

Köretajánlat:

A csirkeszárnyak mellé currys rizst vagy burgonyapürét javaslok, amelyek tökéletesen kiegészítik az étel ízeit.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-joghurtos-csirke/