Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-ketchupos csirkefalatok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell (vagy csirkecomb filé)
  • bors (ízlés szerint)
  • só
  • olaj a sütéshez

A bundához

  • 9 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 csomag sütőpor

A mázhoz

  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szezámmag
  • őrölt chili

Elkészítése

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A bundához keverjük össze a hozzávalókat.

A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel.

A húst mártsuk bele a sűrű, lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.

Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba és forgassuk meg alaposan. Szórhatunk rá még szezámmagot.

Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-ketchupos-csirkefalatok/