Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mázas csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb ( vagy szárny)
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl méz
  • 1 dl citromlé
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál Erős Pista (elhagyható)
  • 1 evőkanál szójaszósz (elhagyható)
  • sütőzacskó
Mézes-mázas csirke kép

Elkészítése

A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, a többi hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a húsra. Jót tesz neki egy kis pácolódás, de ha nincs időnk, akkor se rontjuk el.

Sütőzacskóba téve a hús nagyságától függően 1-1.5 óra alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a szósz jól besűrűsödött a hús pedig omlós. Szedjük ki a húst a sütőzacskóból, a szószt zsírtalanítsuk és csorgassuk a husikra.

Nagyon ajánlom a sütőzacskó használatát, mert rendesen a tepsi szélére tud ragadni a szósz!

Rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-mazas-csirke/