Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mustáros csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg csirkecomb
  • 0,5 kg mustár
  • 2 dl méz
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag színes bors
  • ételízesítő
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 liter tejföl
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • só

Elkészítése

A csirkecombról eltávolítom a bőrt. A tarka borsot klopfolóval enyhén összetöröm. A mustárt, olajat, mézet, 2-3 evőkanál ételízesítőt és a tarka borsot összekeverem, majd ebbe a pácba forgatom a csirkét. Lehetőleg egy éjszakára állni hagyom, de néhány óra is elegendő.

Közben a burgonyát sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd vajjal és tejföllel együtt habosra keverem robotgéppel. A kész pürét három részre osztom: az egyik harmadba teáskanálnyi pirospaprikát keverek, a másikba apróra vágott petrezselymet, a harmadik részt natúran hagyom.

A pácolt csirkét alaposan átsütöm, ropogósra pirítom, akár serpenyőben, de a legjobb, ha tárcsán készítem el. A háromféle burgonyapürét egymás mellé halmozom a tányéron, majd a ropogós csirkecombot a tetejére helyezem.

Sztori

Ez a recept első helyezést ért el egy helyi főzőversenyen, és minden alkalommal nagy sikert arat. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-mustaros-csirke/