A csirkecombról eltávolítom a bőrt. A tarka borsot klopfolóval enyhén összetöröm. A mustárt, olajat, mézet, 2-3 evőkanál ételízesítőt és a tarka borsot összekeverem, majd ebbe a pácba forgatom a csirkét. Lehetőleg egy éjszakára állni hagyom, de néhány óra is elegendő.
Közben a burgonyát sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd vajjal és tejföllel együtt habosra keverem robotgéppel. A kész pürét három részre osztom: az egyik harmadba teáskanálnyi pirospaprikát keverek, a másikba apróra vágott petrezselymet, a harmadik részt natúran hagyom.
A pácolt csirkét alaposan átsütöm, ropogósra pirítom, akár serpenyőben, de a legjobb, ha tárcsán készítem el. A háromféle burgonyapürét egymás mellé halmozom a tányéron, majd a ropogós csirkecombot a tetejére helyezem.
Sztori
Ez a recept első helyezést ért el egy helyi főzőversenyen, és minden alkalommal nagy sikert arat. Jó étvágyat!