Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes mustáros csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só
  • bors

Elkészítése

A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.

A mézből, mustárból, olajból és a pirospaprikából pácot készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.

A csirkecombokat tepsibe vagy sütőtálba sorakoztatjuk és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk. Előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét újra átkenjük.

Tovább sütjük és közben többször lekenjük újra a páccal. Az utolsó kenegetés után tető nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes és ropogós maradjon.

Köretként illik hozzá a krumplipüré, a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-mustaros-csirkecomb-4/