Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes, mustáros csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 10 darab csirkeszárny
  • 0,5 dl olaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál magvas mustár
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál chilipehely

Elkészítése

Pác:

Egy tálban összekeverjük az olajat, a mézet, a mustárt, a magvas mustárt, sót és borsot. Aki szereti a csípősebb ízeket, tehet bele chilipelyhet is.

A megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk a pácba, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk, hogy mindenhol bevonja őket. A bepácolt szárnyakat tepsibe fektetjük és a maradék pácot ráöntjük.

Sütés:

A tepsit alufóliával lefedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 20-25 percig sütjük, amíg a szárnyak szép pirosra sülnek.

Tálalás:

A kész csirkeszárnyakat tálaláskor meglocsolhatjuk kapros-fokhagymás öntettel és sült burgonyával vagy friss salátával kínálhatjuk.

Tipp:

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, a csirkeszárnyakat érdemes a pácban legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is pihentetni sütés előtt. Aki szereti a ropogósabb textúrát, a végén pár percre grillfokozatra kapcsolhatja a sütőt. A mézes-mustáros pác csirkemellhez vagy combhoz is remekül használható.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-mustaros-csirkeszarny-2/