Pác:
Egy tálban összekeverjük az olajat, a mézet, a mustárt, a magvas mustárt, sót és borsot. Aki szereti a csípősebb ízeket, tehet bele chilipelyhet is.
A megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk a pácba, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk, hogy mindenhol bevonja őket. A bepácolt szárnyakat tepsibe fektetjük és a maradék pácot ráöntjük.
Sütés:
A tepsit alufóliával lefedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 20-25 percig sütjük, amíg a szárnyak szép pirosra sülnek.
Tálalás:
A kész csirkeszárnyakat tálaláskor meglocsolhatjuk kapros-fokhagymás öntettel és sült burgonyával vagy friss salátával kínálhatjuk.
Tipp:
Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, a csirkeszárnyakat érdemes a pácban legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is pihentetni sütés előtt. Aki szereti a ropogósabb textúrát, a végén pár percre grillfokozatra kapcsolhatja a sütőt. A mézes-mustáros pác csirkemellhez vagy combhoz is remekül használható.