Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mustáros fűszeres csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
  • 3 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 250 g mexikói zöldségkeverék (vagy francia saláta alap )
  • 0,5 doboz kukorica konzerv

Elkészítése

A csirkét feldaraboltam, majd elkészítettem a pácot: a mézet, mustárt, fehér borsot és szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban. Ezzel a keverékkel alaposan bekentem a húsokat.

A bepácolt húsokat egy olyan tepsibe fektettem, amelynek van teteje (ha ilyen nincs, alufólia is megfelelő). További szárnyas fűszerkeverékkel megszórtam a húsokat. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam, majd a húsra helyeztem.

Ezután jöttek a zöldségek: paradicsomot és paprikát karikákra vágtam, majd ezeket is a húsra tettem. A zöldségkeveréket, amely karfiolt, brokkolit és sárgarépát tartalmaz, szintén a tepsibe szórtam. Végül egy kis kukoricával egészítettem ki az ételt. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal ízesítettem.

A tepsit lezártam a tetejével (vagy alufóliával, ha nincs fedő), majd 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe helyeztem, és a csirkét szép pirosra sütöttem.

Köretként petrezselymes újburgonyát, rizst vagy salátát kínáltam hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-mustaros-fuszeres-csirke/