Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-narancsos csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg aszalt szilva
  • bors
  • só

Elkészítése

A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egy kiolajozott tepsibe.

A mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és a felével meglocsoljuk a combokat. Rádobjuk a fokhagyma gerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd hűtőbe tesszük kb 1 órára pácolódni.

Ezután előmelegített, 180 °C-os sütőben letakarva kb fél óráig pároljuk, ezután levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a mézes narancslével, mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.

Sütés közben párszor megkenegetjük a húst a maradék mézes narancslével és szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-narancsos-csirkecomb-2/