Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-narancsos csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál méz
  • só
  • kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring

Elkészítése

A csirkecombokat szárazra töröljük, majd ráöntjük a vaj felét és megszórjuk a fűszerpaprikával, fokhagymaporral, a kakukkfűvel, majd az egészet jó alaposan összeforgatjuk.

Letakarjuk és 2-3 órát hagyjuk pácolódni.

1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kifacsarjuk a levét és összekeverjük a kissé megolvasztott mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal.

A narancsszeletek felét egy hőálló tál vagy tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és ráöntjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.

Tetejére alufóliát teszünk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát.

10 percig pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-narancsos-csirkecomb/