Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Mézes-narancsos pulykamell gránátalmás kuszkusszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és öntünk rá kb 2,5 dl (1 csésze) forró, sós vizet. Lefedjük és állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk, 2 vékonyabb szeletre vágjuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és egy kis őrölt gyömbérrel. A vajat egy serpenyőben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2021.01.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és öntünk rá kb 2,5 dl (1 csésze) forró, sós vizet. Lefedjük és állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.

A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Ha túl vastagnak találjuk, 2 vékonyabb szeletre vágjuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és egy kis őrölt gyömbérrel.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a húst és mindkét oldalát nagyobb lángon szép pirosra sütjük (kb 3-4 perc oldalanként).

Ha megpirult a hús, a narancs reszelt héjával ízesítjük és ráfacsarjuk a levét is. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, míg a narancslé besűrűsödik.

Közben a gránátalmát kimagozzuk (kettévágva fakanállal kiütögetjük a magokat belőle).

Ha megpuhult a kuszkusz, villával fellazítjuk és összekeverjük a gránátalma magokkal.

Addig elkészül a hús is, amihez a legvégén egy teáskanál mézet adunk. Elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk és elzárjuk alatta a lángot.

A narancsos pulykamellett a gránátalmás kuszkusszal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is