Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-szezámmagos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • só

A mázhoz

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítése

A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és meglocsoljuk az egy evőkanál szójaszósszal, majd félretesszük.

A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd sózzuk.

Apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd csomómentesre keverjük.

Beleborítjuk az előkészített csirkefalatokat alisztes masszába. Alaposan összekeverjük, hogy a húsokat mindenhol érje a tészta. Villával, egyesével a forró olajba szedjük.

Pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre kanalazzuk, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

Közben elkészítjük a mázat. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ízlés szerint változtathatunk az arányokon.

A még meleg húsokat beleforgatjuk a mézes mázba.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-szezammagos-csirke-2/