Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-szójaszószos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g csirke felsőcomb (vagy alsó, esetleg szárny, ki melyik részét szereti)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • só
  • 4 darab burgonya (hámozva és nagyobb darabokra vágva)
  • 3 szál sárgarépa (hámozva és nagyobb darabokra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma (feldarabolt)
  • 5 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 ml méz
  • 60 ml ketchup
  • 250 ml csirkeleves alaplé

Elkészítése

A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk, majd felmelegítjük. A sózott és borsozott húsokat először bőrükkel lefelé, majd a másik oldalon is jól megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a burgonyát és a répát, majd ezeket is kivesszük.

Ha elfogyott a zsiradék a serpenyőből, akkor öntünk bele kevés olajat és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Mikor félig megpuhult, akkor a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal tovább pirítjuk.

Közben az alaplevet összekeverjük a szójaszósszal, ketchuppal és a kissé felmelegített mézzel és az egészet elkeverjük.

Az ízesített alaplével felöntjük a hagymákat. Miután felforrt hozzáadjuk a zöldségeket, a húsokat is visszatesszük, majd többször átkeverve készre főzzük. Vigyázzunk, mert a méz miatt könnyen leéghet!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezes-szojaszoszos-csirke/