Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 4 szelet bacon
- 20 dkg gomba
- 2 közepes csemege uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 mokkáskanál tárkony
- só
- bors
- majoránna
- ételízesítő
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítése:
A kockákra vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztom. Hozzáadom a vöröshagymát és a foghagymát, majd üvegesre pirítom. Ezután belerakom a felkockázott húst és addig pirítom, míg egy kis színt kap.
Hozzáadom a felszeletelt gombát és az uborkát. Beleteszem a mézet, mustárt és hozzáöntöm a bort és belerakom a fűszereket.
Mikor a hús megpuhult a tejföllel besűrítem. Tésztával vagy rizzsel tálalom.

