Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes,chilis csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db lime leve
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és besózzuk. Ha a combok nagyobbak, csontig 2-3 helyen bevágjuk, hogy a páclé jobban átjárja, és a hús gyorsabban megsüljön.

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével és az átnyomott fokhagymával, majd a combokra öntjük a fűszeres páclevet. Lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy éjszakát pácolódik.

A bepácolt csirkecombokat tepsibe rendezzük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet is aláöntünk. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben körülbelül egy óráig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és a combokat pirosra sütjük.

Köretként zöldséges rizs és sült zöldség illik hozzá. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mezeschilis-csirkecomb/