Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mojo csirkemell (sous vide) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Páchoz

  • 5 db csirkemell
  • 1 db narancs
  • 2 dl 100 %-os narancslé
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 egész fej fokhagyma (6-8 gerezd)
  • koriander vagy petrezselyemlevél

Öntethez

  • 1 csokor petrezselyem vagy korrianderlevél
  • bors
  • só
  • 1 db citrom
  • 0,5 dl csirke szaftja

Elkészítése

A csirkéket előző nap bepácoljuk, melyhez egy nagyobb tálba öntünk narancslevet, belereszeljük a citrom és a narancs héját, valamint a levét is belefacsarjuk (én a visszamaradt héjat is beleteszem). Ezután öntünk még rá olívaolajat és a megpucolt, felszeletelt fokhagymákat is beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal és egy csokor petrezselyem vagy korianderlevéllel. Jól összekeverjük és belehelyezzük a csirkemelleket.

Folpackkal lezárva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vákuumozzuk a csirkéket (egy zacskóba egyet) és 65 celsius fokra állított sous vide kádba helyezzük minimum 2-2,5 órára.

Az idő lejárta után serpenyőbe süssünk kérget a mellekre és pihentessük 10-20 percet.

Ha nincs sous vide gépünk, serpenyőbe kevés (1 ek) vajon, vagy olajon pirítsuk le a csirkemelleket (5-6 perc), majd 150 celsius fokos sütőbe 15-20 percre (mérettől függően) helyezzük be őket. Ha elkészültek szintén legalább 10-20 percet pihentessük.

További ízfokozás és frissesség érhető el, ha felhasználjuk a csirkéből távozó nedveket és bekeverjük egy kis sóval, borssal, citromlével és petrezselyem vagy korrianderlevél összevágott elegyével, majd ezt öntetként használhatjuk.

Köretnek én rizst készítettem, de másmilyen körettel is tökéletesen tálalható.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mojo-csirkemell-sous-vide/