Előkészítés és formázás
A csirkemellet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt borsot, a szárnyas fűszerkeveréket, az oregánót és kevés sót, majd alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel négy gombócot formázunk belőle, és egy olajozott tepsibe tesszük. Kerek formára lapítjuk őket.
Feltét és sütés
Mindegyik csirkelángos tetejére egy szelet mozzarella sajtot és egy fél paradicsomot helyezünk. Előmelegített sütőben 160 °C-on, légkeverés mellett 25 percig, vagy alsó-felső sütésen 25–30 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és a hús átsül.
Tálalás
Köretként kukoricás rizzsel kínálhatjuk, de friss saláta is jól illik hozzá.
Tipp
A paradicsom és mozzarella mellé tehetünk bazsalikomlevelet is, így még inkább caprese hangulatot kapunk. Ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a hús tetejére szórhatunk egy kevés reszelt parmezánt is.