Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozzarellával és paradicsommal sütött csirkelángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 darab paradicsom
  • 4 szelet mozzerella
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • só
  • 5 dl étolaj

Elkészítése

Előkészítés és formázás

A csirkemellet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, az őrölt borsot, a szárnyas fűszerkeveréket, az oregánót és kevés sót, majd alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel négy gombócot formázunk belőle, és egy olajozott tepsibe tesszük. Kerek formára lapítjuk őket.

Feltét és sütés

Mindegyik csirkelángos tetejére egy szelet mozzarella sajtot és egy fél paradicsomot helyezünk. Előmelegített sütőben 160 °C-on, légkeverés mellett 25 percig, vagy alsó-felső sütésen 25–30 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és a hús átsül.

Tálalás

Köretként kukoricás rizzsel kínálhatjuk, de friss saláta is jól illik hozzá.

Tipp

A paradicsom és mozzarella mellé tehetünk bazsalikomlevelet is, így még inkább caprese hangulatot kapunk. Ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a hús tetejére szórhatunk egy kevés reszelt parmezánt is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mozzarellaval-es-paradicsommal-sutott-csirkelangos/