Elkészítése
A csirkemelleket éles késsel középen szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalukat megsózzuk. A mozzarellát négy egyenlő darabra vágjuk, a paradicsomot vékony szeletekre, a bazsalikomleveleket pedig apróra vágjuk.
A csirkemellek egyik felére helyezünk egy-egy szelet mozzarellát és 2-3 szelet paradicsomot. Megszórjuk friss bazsalikommal, majd a csirkemellek másik felét ráhajtjuk, hogy zárt csomagot kapjunk.
Panírozás és sütés:
A töltött csirkemelleket a szokásos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és közepes lángon a panírozott csirkemelleket aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús teljesen átsüljön, de ne száradjon ki.
Tálalás:
Köretként vajban párolt zöldséget és rizst készítünk mellé. Frissen tálaljuk, hogy a mozzarella még olvadt legyen. Jó étvágyat kívánunk!
