Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg mozzerella
  • 2 darab paradicsom
  • só
  • bazsalikom

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkemelleket éles késsel középen szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalukat megsózzuk. A mozzarellát négy egyenlő darabra vágjuk, a paradicsomot vékony szeletekre, a bazsalikomleveleket pedig apróra vágjuk.

A csirkemellek egyik felére helyezünk egy-egy szelet mozzarellát és 2-3 szelet paradicsomot. Megszórjuk friss bazsalikommal, majd a csirkemellek másik felét ráhajtjuk, hogy zárt csomagot kapjunk.

Panírozás és sütés:

A töltött csirkemelleket a szokásos módon panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és közepes lángon a panírozott csirkemelleket aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús teljesen átsüljön, de ne száradjon ki.

Tálalás:

Köretként vajban párolt zöldséget és rizst készítünk mellé. Frissen tálaljuk, hogy a mozzarella még olvadt legyen. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mozzarellavalparadicsommal-toltott-csirkemell/