Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros, borsos csirkemell zöldfűszeres krémsajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db tömlős sajt
  • 0,5 csokor snidling
  • 0,5 csokor kapor
  • só
  • durvára őrölt bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál mustár
  • olaj

Elkészítése

Krémsajt elkészítése

A snidlinget és a kaprot finomra aprítjuk, majd a tömlős krémsajttal elkeverjük. A kész fűszeres sajtkrémet hűtőbe tesszük, amíg a hús megsül.

Hús előkészítése

A csirkemellfiléket enyhén megsózzuk, durvára tört borssal megszórjuk, szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd mindkét oldalukat megkenjük mustárral. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Sütés és tálalás

Kevés olajon a csirkemelleket aranybarnára sütjük, majd felszeleteljük. Forrón tálaljuk a zöldfűszeres krémsajttal, rizs vagy más köret mellé.

Tipp

A krémsajtot variálhatjuk petrezselyemmel vagy bazsalikommal is. Hidegtálakhoz is kiváló, mert a hús és a sajtkrém együtt hidegen is ízletes.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-borsos-csirkemell-zoldfuszeres-kremsajttal/