Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 csirke felsőcombfilé 4 csirkemellfilé szelet 4 dl tejföl 1 púpos ek mustár 0,5 dl olaj 3 duci gerezd fokhagyma ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint 10 dkg reszelt, füstölt sajt 1 tk étkezési keményítő Elkészítése: Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2017.10.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcombfilé
  • 4 csirkemellfilé szelet
  • 4 dl tejföl
  • 1 púpos ek mustár
  • 0,5 dl olaj
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt, füstölt sajt
  • 1 tk étkezési keményítő


Elkészítése:

Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés szerint.

Előveszünk egy tepsit és a mártásban alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával.

Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a fóliát vigyázva, mert a kicsapó gőz súlyosan megégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk és csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús.

A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe. Hagjyuk kicsit pirulni.

Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük a keményítőt, majd az egészet mártást besűrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel hígítani.

Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejeződött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.
[box style=”info”]Mi nagy krumplibarátok vagyunk, de szerintem rizskörettel tálalva is nagyon finom lehet.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is