Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros csirkecomb és mell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb (vagy csirkemell)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só

Elkészítése

A csirkedarabok bőrét lehúzzuk, majd a húst a rostokra merőlegesen bevagdossuk. Alufóliát megkenünk egy kanál olajjal, és a húsdarabokat szorosan egymás mellé ráfektetjük. Elkészítjük a mártást: a mustárt összekeverjük az apróra vágott hagymával, két kanál olajjal, a borral és a sóval. Ezzel a keverékkel megkenjük a csirkét, majd szorosan becsomagoljuk a fóliába.

A becsomagolt csirkét sütőlemezre tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, a csirkedarabok nagyságától függően, 30-40 percig sütjük. Miután megsült és a fóliát kibontjuk, a pecsenye magába szívta a mártást, így láthatatlanul lesz zamatos és ízletes.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-csirkecomb-es-mell/