Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, majd a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. Egy kisebb tálban a bort és a mustárt kézi habverővel simára keverjük, hogy a szósz alapját képezze. Olyan serpenyőt használunk, amely sütőben is használható. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, és a csirkecombokat minden oldalukon aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült, a combokat egy külön tányérra félrerakjuk. […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, majd a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. Egy kisebb tálban a bort és a mustárt kézi habverővel simára keverjük, hogy a szósz alapját képezze. Olyan serpenyőt használunk, amely sütőben is használható.

Az olajat erős lángon felforrósítjuk, és a csirkecombokat minden oldalukon aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült, a combokat egy külön tányérra félrerakjuk. A serpenyőben megmaradt zsiradékban megdinszteljük a felkarikázott hagymát, amíg megpuhul és aranybarna színt kap.

Levesszük a serpenyőt a tűzről, és felöntjük a mustáros borral, valamint hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a főzőtejszínt. Az így elkészült szószba visszahelyezzük a pirított csirkecombokat, majd erős lángon felforraljuk a keveréket.

Ezután a serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25-30 perc alatt a csirkecombok teljesen átsülnek. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, hogy friss ízt adjunk az ételnek.

Köretként tört krumplit, rizst vagy akár egy krémes rizottót kínálhatunk mellé, amelyek tökéletesen kiegészítik a mustáros-tejszínes csirkecombokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is