Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 kiskanál főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítése

Először a csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, majd a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. Egy kisebb tálban a bort és a mustárt kézi habverővel simára keverjük, hogy a szósz alapját képezze. Olyan serpenyőt használunk, amely sütőben is használható.

Az olajat erős lángon felforrósítjuk, és a csirkecombokat minden oldalukon aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült, a combokat egy külön tányérra félrerakjuk. A serpenyőben megmaradt zsiradékban megdinszteljük a felkarikázott hagymát, amíg megpuhul és aranybarna színt kap.

Levesszük a serpenyőt a tűzről, és felöntjük a mustáros borral, valamint hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a főzőtejszínt. Az így elkészült szószba visszahelyezzük a pirított csirkecombokat, majd erős lángon felforraljuk a keveréket.

Ezután a serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25-30 perc alatt a csirkecombok teljesen átsülnek. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, hogy friss ízt adjunk az ételnek.

Köretként tört krumplit, rizst vagy akár egy krémes rizottót kínálhatunk mellé, amelyek tökéletesen kiegészítik a mustáros-tejszínes csirkecombokat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-hagymas-csirke-45-perc-alatt/