Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros, lilahagymás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál finomliszt
  • bors
  • só
Mustáros, lilahagymás csirkemell kép

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húst megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg a csirke megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, és még pár percig együtt sütjük.

Közben a lisztet, a főzőtejszínt és a mustárt összekeverjük, majd a húsra öntjük, és összeforraljuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

Sztori:

Krumplipürével tálaltam ezt az ételt. A „gomba” főtt tojás volt, a kalapját paradicsomcikk alkotta, a pöttyök majonézből készültek. A gomba szemei olajbogyókarikák voltak, az orra savanyú uborka vége, a szája pedig piros aranyból készült.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-lilahagymas-csirkemell/