Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 3 ek dijoni mustár 3 ek dijoni magos mustár 12 cherry paradicsom 2 ek olaj 2 ek (lm) vaj 2 ek (gm) lisztkeverék 4 dl tej 25 dkg (lm) sajt reszelve ízlés szerint só bors szerecsendió Elkészítése: A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.12.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek dijoni mustár
  • 3 ek dijoni magos mustár
  • 12 cherry paradicsom
  • 2 ek olaj
  • 2 ek (lm) vaj
  • 2 ek (gm) lisztkeverék
  • 4 dl tej
  • 25 dkg (lm) sajt reszelve
  • ízlés szerint só
  • bors
  • szerecsendió


Elkészítése:

A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbevágott paradicsomokat.

Az olajat a vajjal felhevítjük, hozzáadom a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és alaposan elkeverjük.

Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább.

Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is