Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros-tejfölös csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell (és csirkecomb filé vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben a felhevített olajon elősütjük minden oldalát.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, fűszereket és párolni kezdjük. Hozzáadjuk az elősütött húsokat és együtt készre főzzük.

A tejszínt, a tejfölt, a mustárt a liszttel simára keverjük és a gombás húshoz keverve összefőzzük. Friss vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Galuskát készítettem mellé, de más köret is illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-tejfolos-csirke/