Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros-tejfölös sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db alsó és felső csirkecomb
  • 400 g tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A combokat megmossuk, megtöröljük, majd az esetleges tollakat eltávolítjuk.

A tejfölbe belekeverjük az olvasztott vajat, mustárt, sót és borsot, majd a zúzott fokhagymát és az egészet jól összekeverjük.

A combokat egy tepsibe sorakoztatjuk és alaposan besózzuk és borsozzuk. A combok tetejére öntjük a tejfölös mártást és alufóliával lefedjük.

220 fokos sütőbe toljuk kb 1 órára. Ha a hús megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a sajttal és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt rá nem pirul.

Ízlés szerint tálalhatjuk krumplipürével, zöldséges rizzsel vagy másmilyen, ízlésünknek megfelelő körettel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustaros-tejfolos-sult-csirkecomb/