Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsát megtisztítjuk és megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval, majd egy mélyebb tepsibe helyezzük. Aláöntjük a bort és a mustot, majd lefedjük fóliával. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát pároljuk a fólia alatt, majd kibontva tovább sütjük, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük. A bort és a mustot felforraljuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.30.

Hozzávalók

A mártáshoz

Elkészítése

A kacsát megtisztítjuk és megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval, majd egy mélyebb tepsibe helyezzük. Aláöntjük a bort és a mustot, majd lefedjük fóliával. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát pároljuk a fólia alatt, majd kibontva tovább sütjük, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül.

A mártáshoz a szőlőt leszemezzük. A bort és a mustot felforraljuk, majd keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, ízesítjük mézzel és citromlével.

A megsült kacsát részekre szedjük, és a szőlőmártással tálaljuk, tetszőleges körettel.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is