Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db pecsenyekacsa
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 dl must
  • 1 dl fehérbor

A mártáshoz

  • 2 fürt szőlő
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1 dl must
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom leve
Mustos-boros kacsasült szőlőmártással

Elkészítése

A kacsát megtisztítjuk és megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszersóval, majd egy mélyebb tepsibe helyezzük. Aláöntjük a bort és a mustot, majd lefedjük fóliával. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát pároljuk a fólia alatt, majd kibontva tovább sütjük, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül.

A mártáshoz a szőlőt leszemezzük. A bort és a mustot felforraljuk, majd keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, ízesítjük mézzel és citromlével.

A megsült kacsát részekre szedjük, és a szőlőmártással tálaljuk, tetszőleges körettel.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/mustos-boros-kacsasult-szolomartassal/