Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nápolyi csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 1 csomag szarvacska tészta
  • 10 dkg főtt, füstölt sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél citrom leve
  • só
  • bors
  • 3 dkg vaj

Elkészítése

A combot megsózom és mindkét oldalát megpirítom. Ezután felöntöm citromlével, 1 dl vízzel és fedő alatt majdnem készre párolom. Közben a tésztát kifőzöm. Vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a tejjel és a csirke pecsenyelével. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem az apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem és kiforralom. Tepsibe teszem a tészta felét, ráfektetem a csirkecombot, egy keveset rálocsolok a sonkás mártásból, majd betakarom a megmaradt tésztával. A többi mártást és a reszelt sajt felét az étel tetejére teszem és sütöm.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/napolyi-csirke/