Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pác

  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • só

Szósz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz (vagy ízlés szerint)
  • 2 narancs lereszelt héja és leve
  • 1, 5 dl sűrített paradicsom
  • 3 dl víz (kb)
  • bors
  • só

Továbbá

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • étkezési keményítő

Elkészítése

A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább fél órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és jól átpirítjuk.

Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, chiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.

A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük.

Ezután hozzáadjuk a szószhoz és az egészet összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-csirke-2/