Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pác

  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • só

Szósz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz vagy darált chili
  • 2 narancs lereszelt héja és leve
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 2 dl víz
  • bors
  • só

Valamint

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • étkezési keményítő

Elkészítése

A húst apróra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a húst keményítőbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Közben a szószhoz a meghámozott és apróra vágott hagymát felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Közben hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és átpirítjuk.

Hozzáadjuk a vizet, paradicsomlevet, narancsok héját és levét, majd ízesítjük a chilivel és a sóval. Az egészet jól összeforraljuk.

A kisütött húst a szószba forgatjuk és összeforraljuk.

Mi barackos rizzsel tálaltuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-csirkemell-2/