Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Narancsos kacsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben felforraljuk, majd egy perc forrás után leszűrjük. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, hogy a kesernyés íz eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de ekkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és csak annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lefedve pároljuk 15 percig, amíg a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben felforraljuk, majd egy perc forrás után leszűrjük. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, hogy a kesernyés íz eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de ekkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és csak annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lefedve pároljuk 15 percig, amíg a cukor sziruposodik.

Hús elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, bőrüket kissé bevagdossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Kevés vajat hevítünk egy lábasban, és a combokat bőrével lefelé tesszük bele, mindkét oldalát megpirítjuk.

Párolás

A combokhoz facsarjuk a narancsok levét, hozzáadjuk az elkészített narancshéjat, majd az egészet készre pároljuk.

Tálalás

Krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is