Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos kacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • 4 db narancs
  • 2 evőkanál cukor
  • vaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben felforraljuk, majd egy perc forrás után leszűrjük. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, hogy a kesernyés íz eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de ekkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és csak annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lefedve pároljuk 15 percig, amíg a cukor sziruposodik.

Hús elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, bőrüket kissé bevagdossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Kevés vajat hevítünk egy lábasban, és a combokat bőrével lefelé tesszük bele, mindkét oldalát megpirítjuk.

Párolás

A combokhoz facsarjuk a narancsok levét, hozzáadjuk az elkészített narancshéjat, majd az egészet készre pároljuk.

Tálalás

Krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-kacsa/