Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Narancsos kacsasült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsacombokat és -melleket megmostuk, a bőrükön bevagdostuk, majd sóztuk, és kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttük. Az átsült kacsazsíros olajat egy hőálló tálba öntöttük, a húsokat sóztuk, borsoztuk, majd 1,2 dl vizet öntöttünk rájuk. Belemorzsoltuk a tyúkhúsleves kockákat, és egy megmosott narancsot reszeltünk rá. Az edényt fóliával lefedtük, és 200 fokon sütöttük. A sütés közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A kacsacombokat és -melleket megmostuk, a bőrükön bevagdostuk, majd sóztuk, és kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttük. Az átsült kacsazsíros olajat egy hőálló tálba öntöttük, a húsokat sóztuk, borsoztuk, majd 1,2 dl vizet öntöttünk rájuk. Belemorzsoltuk a tyúkhúsleves kockákat, és egy megmosott narancsot reszeltünk rá. Az edényt fóliával lefedtük, és 200 fokon sütöttük.

A sütés közben időnként a pecsenyelével locsoltuk a húsokat. A sütés vége felé a beirdalt combokba és mellbe narancsszeleteket tűztünk, majd 1 dl vörösbort öntöttünk alá. A fóliát levettük, és addig sütöttük, amíg szép pirosra nem sült a hús.

Az eredmény egy nagyon finom, omlós kacsasült.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is