Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos kacsasült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab konyhakész kacsa
  • só
  • bors
  • 2 darab narancs
  • 2 darab tyúkhúsleves kocka
  • 1 dl vörösbor

Elkészítése

A kacsát megmossuk, a bőrét beírdaljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Az előkészített kacsát zsírral kent hőálló, fedeles tálba tesszük. 2 dl vizet öntünk alá, majd belemorzsoljuk a húsleves kockát és narancshéjat reszelünk rá. A tál tetejét rátesszük, majd 200 fokon sütjük.

Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük többször, majd a sütés vége felé a beirdalt mellbe narancsszeleteket tűzünk és vörösbort öntünk alá.

A tál tetejét levesszük és pirosra sütjük. Nagyon finom omlós kacsasült lett.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/narancsos-kacsasult-2/